phone72 gul  Tlf: 23 05 87 10

  • Hjem
  • Nyheter
  • Nyheter
  • Psykologistudenter om praksisplass på Funkweb: – En verdifull læring for fremtiden

Felicia Hagstrøm (24) og Tonje Knutsen (23) er to psykologistudenter som nylig har fullført en 5 ukers praksisperiode hos Funkweb. For studentene har praksisoppholdet vært en unik mulighet til å sette teori ut i praksis og reflektere over hvordan psykologrollen kan bidra i arbeid med sårbare grupper.

– Vi har blitt veldig godt mottatt, og det har nesten føltes som om vi har vært en del av de ansatte her, forteller Hagstrøm. Hun trekker frem hvordan deres kontaktperson på Funkweb jevnlig har spurt om de har følt seg inkludert og gitt mulighet til å komme med tilbakemeldinger. For begge studentene har dette skapt en trygg og åpen læringsarena.

Fra teori til praksis

Som psykologistudenter har de vært særlig opptatt av hvordan de kan bruke kunnskapen fra studiet i praksis. De to forteller at studiet deres i stor grad handler om å se ressursene i hver enkelt, noe de opplever er en kjerneverdi også hos Funkweb. Dette samsvarer godt med teoriene de har lært, men praksisen har gitt dem en dypere forståelse for hvor komplekst arbeidslivet kan være for sårbare grupper.

– Vi har snakket om hvordan tilrettelegging på arbeidsplassen kan være avgjørende for at alle skal kunne delta, og det har vi sett tydelig her. Det handler ikke bare om å gi folk praktiske verktøy som CV-skriving og intervjutrening, men om å skape et fellesskap hvor de føler seg hjemme, sier Knutsen.  

Hun forklarer videre at praksisplassen har gitt dem en innsikt i hvordan tiltak som AFT (arbeidsforberedende trening) kan bidra til at mennesker med ulike utfordringer får muligheten til å bli en del av arbeidslivet. – Mange som kommer hit har kanskje tidligere opplevd at de må møte opp hos NAV hver andre uke for å få hjelp, men her får de en kontinuerlig støtte og et sted hvor de kan utvikle seg over tid, legger hun til.

Betydningen av arbeid for psykisk helse

For både Hagstrøm og Knutsen har det vært spesielt interessant å se hvordan arbeid og psykisk helse henger sammen. – Det å være i arbeid er helsebringende, både fysisk og psykisk, sier Hagstrøm. Hun viser til hvordan det å ha en jobb og et fellesskap kan gi struktur og mestringsfølelse for mennesker med psykiske lidelser.

De mener veilederne hos Funkweb gjør en imponerende jobb med å støtte kandidatene, og at mange av dem har omfattende erfaring med psykiske helseutfordringer, til tross for at de ikke er psykologer. – Vi har sett hvor viktig det er at veiledere ikke bare kan IT eller praktiske ferdigheter, men også har en grunnleggende forståelse for de psykiske utfordringene som kandidatene står overfor, sier Hagstrøm.

Tverrfaglig samarbeid – en nøkkel til suksess

En av de mest verdifulle lærdommene studentene har tatt med seg fra praksisen er betydningen av tverrfaglig samarbeid. – Vi har sett hvordan folk med ulik kompetanse jobber sammen mot det samme målet, nemlig å hjelpe kandidater ut i arbeid. Noe som fungerer for én person, fungerer kanskje ikke for en annen, og her må man være fleksibel og bruke forskjellige tilnærminger, sier Knutsen.

De påpeker at det å samarbeide på tvers av fagområder vil være avgjørende i deres fremtidige psykologkarriere. – I praksisen her har vi lært at selv om psykologer kan bidra med viktig innsikt og veiledning, er det mange andre yrkesgrupper som også spiller en sentral rolle i å støtte mennesker på vei inn i arbeidslivet. Dette tverrfaglige perspektivet er noe vi tar med oss videre, forteller Hagstrøm.

En positiv opplevelse

Til tross for at praksisperioden var kort, uttrykker begge studentene stor takknemlighet for erfaringene de har fått. – Vi har lært masse på kort tid, men praksisperioden gjerne skulle vært lenger enn emnet vårt legger opp til, slik at man kunne lært enda mer og vært enda lenger på en så fin praksisplass, sier Knutsen.

Studentene avslutter med å si at erfaringen fra Funkweb har gitt dem et godt innblikk i arbeidslivet i førstetjenesten og hvordan de kan bruke sin psykologkompetanse til å bidra i samfunnet. – Vi tar med oss mye av det vi har lært her inn i fremtiden, og vi er glade for å ha fått muligheten til å være en del av dette miljøet, avslutter Hagstrøm.

 

 

 


 

Offentlig transport

Buss 31, 302, 301, 33, 363, 321 til Rosenhoff.
Trikk 17 til Rosenhoff

Besøk oss

Trondheimsveien 184
0570 Oslo

Kontakt oss

Tlf: 23 05 87 10
Send oss en e-post

Åpningstider

Mandag - fredag
kl 08.00-16.00